Emberi élet megmentése!

Jelenlegi hely

Szokásos ellenőrző körünket végeztük, amikor a Házgyári út egyik buszmegállójában egy láthatóan nagyon rossz állapotban lévő, a megálló padján ülő férfira lettünk figyelmesek. Megálltunk a buszmegállóba és megkérdeztük, hogy jól érzi-e magát a -6 Celsius fokos hidegre való tekintettel. Nagyon megköszönte az érdeklődésünket és elmesélte, hogy órák óta ül itt a hidegben, ugyanis egy Veszprémben lévő cégnél volt felvételizni Szegedről, szállást viszont  nem úgy biztosítottak neki, ahogy ígérték.

Az illető ápolt, rendezett volt, nem állt alkohol befolyása alatt. Tájékozódni a helyismeret hiánya és a nagy köd, továbbá romló állapota miatt nem tudott. Elmondta, hogy nem érzi a lábait és láthatóan 1-2 órán belül segítség nélkül kihűlt volna teljesen.

Járőrözésünket félbeszakítottuk, és a bajba jutott férfit a Veszprém Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállítottuk, hogy mielőbb meleg helyen legyen és megkapja a szükséges ellátást!

Miután megbizonyosodtunk, hogy nem kerül aznap éjjel utcára, folytattuk a járőrözést, ellenőrzést!

Egy emberi életnél nincs fontosabb dolog a világon, akárki is legyen az. Amennyiben nem segítettünk volna, ez az ember ne élte volna meg a másnap hajnalt sem. 

Nagyon hálás volt, mi pedig örültünk, hogy segíthettünk.