Nyaraláskor is biztonságban

Jelenlegi hely

Végre megjött a jó idő, a nyár, kezdődik a hosszabb utazások, nyaralások szezonja. :) Ezzel együtt sajnos megnövekszik a betörések, besurranásos lopások száma is, így mindenképpen ajánlott pár biztonsági lépést eszközölni indulás előtt, hogy a felhőtlen pihenéssel töltsük a szabadságot és hazaérkezéskor minden a helyén legyen. Kezdjük a legfontosabbal!

Saját magunk védelme:

Nem csak tárgyainkat, de saját magunkat is érdemes védeni és az esetleges balesetekre felkészülve utasbiztosítást kötni, amely az utazás alatt ellenünk elkövetett bűncselekmények esetén nem csak balesetbiztosításra, hanem az elszenvedett anyagi károkra is kiterjed.

Értékeink védelme:

Utazás alatt az otthon hagyott értékeink védelme is fontos, így célszerű az alábbi intézkedéseket megtenni, hogy ne teremtsünk alkalmat a tolvajoknak, elejét vegyük az esetleges károknak.

- ellenőrizze, hogy otthon biztosítása rendben van-e

- kapcsolja ki a használaton kívüli elektromos berendezéseket

- ha IP kamerája van, akkor ügylejen rá, hogy a wi-fi router-t ne kapcsolja ki, különben nem tudja majd távolról elérni az élőképet

- ellenőrizze, hogy a biztonsági berendezések (ha vannak) megfelelően működnek, csináljon próbariasztást

- zárja be a villanyóra szekrényt, ha van rá lehetőség

- ha vannak, akkor engedje le a redőnyöket, hogy megnehezítse a bejutást az otthonába

- zárjon be minden ajtót, ablakot, nyílást, meglepő, hogy milyen kis ablakon be tudnak jutni a betörők!

- ha jó viszonyban van a szomszédjaival, akkor jelezze nekik, hogy távol lesz és nézzenek rá néha a lakásra/házra

- ha van kertje, akkor a betöréshez használható kerti szerszámokat is zárja el, beleértve és mindenek előtt a létrát is

- nagyobb értékű ingóságokat, ékszereket tárolja széfbe vagy helyezze el addig banki trezorban

Plusz védelmi lehetőség:

Érdemes lehet az adott időszakra járőr szolgálat segítségét igénybe venni, járőreink előre nem kiszámítható időpontban (tehát minden nap máskor) járőröznek az adott ingatlannál, aminek igen nagy a visszatartó ereje.

Közösségi média:

Nagyon sok helyen olvasni, hogy nyaralás alatt ne posztoljunk képeket, mert a betörő látni fogja, hogy nem vagyunk itthon. Sajnos arról kevés szó esik, hogy megfelelő beállítások mellett, ha szeretnénk nyugodtan posztolhatunk a családunknak, barátainknak, hiszen azok a bejegyzések egy zárt körben maradnak és idegenek számára nem elérhetőek. Így érdemes a nyaralás előtt átvizsgálni az adott közösségi felülete használt profiljaink beállításait, hogy a megosztásainkat kik láthatják.

 

Kellemes nyaralást és jó pihenést kívánunk a nyári vakációkhoz!