Mikor érdemes megtervezni a riasztó rendszert?

Jelenlegi hely

Sokszor futunk bele abba a problémába, hogy már a meglévő házban kell új riasztó rendszer kiépítését elvégezni. Ez ügyfeleink számára és nekünk is kellemetlen, hiszen ilyenkor óhatatlanul is kosszal és kisebb rombolással jár a szerelés: be kell csövezni a kábeleket a központi egységhez az érzékelőktől és az esetleges külső kameráktól, egyéb szenzoroktól. Természetesen más módon is megoldható a vezetékezés, de nem biztos, hogy esztétikus végeredményt kapunk, illetve több időbe telhet maga a szerelés.

Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy építkezik vagy nagyobb felújítást tervez, annak érdemes már a terevezés szakaszában elgondolkodni azon, hogyan szeretné megvédeni értékeit, családját. Célszerű szakember segítségét igénybe venni, hogy az érzékelők, a központi egység vagy a videó felvevő az ideális helyen kerüljön elhelyezésre és ez más funkciókat, kialakításokat ne zavarjon.

Riasztó szerelés tervezés

Nem csak a falak elhelyezkedése, de a későbbi bútorok, kiegészítők is befolyásolhatják adott érzékelők működését. Módszerünk, hogy az építész által készített tervrajzot áttekintve javaslatot teszünk a különböző biztonság technikai elemek elhelyezésére, és így a villamos tervezés már ezek alapján tud megvalósulni.

Ha ezeket átgondolva terveztejük meg a védelmi rendszert, akkor a villanyszerlés közben ki is alakíthatóak egy kosszal a szükséges csövezések, kiállások, dobozok és így nem csak tisztábban, de időben is gyorsabban elkészül a végső szerelés.

 

Ha mégis utólag van lehetőségünk csak a védelmi rendszer kiépítésére, és nincs lehetőség vezetékezésre, vagy túl bonyolult lenne, akkor javasolni szoktuk még a rádiós egységeket. Ebben az esetben számolni kell a lehetséges interferenciákkal, és az időszakos elemcserével járó karbantartásra is.