Sánta Károly ügyvezetőt kérdeztük az indulásról, aki a következőképpen fogalmazott:

33 éves, háromgyermekes családapaként nagy kaland volt vállalkozásba fogni, de sikerült egy olyan cég alapjait leraknunk, amely térségünkben piacvezetővé vált.

Mi a siker titka, ráadásul 25 éven át?

Röviden? Elsők között indulni és 25 éven át jól működni! Esetünkben döntő volt, hogy ezen – az akkor éppen megnyíló – piacon az elsők között voltunk, s környékünkön új szolgáltatásokat teremtettünk. Persze nem könnyű 25 éven át jól csinálni a dolgunkat. Barátommal és tulajdonos társammal Siliga Sándorral alapítás óta jól tudunk együttműködni, de a legfontosabb, hogy jó csapat alakult ki körülöttünk. Olyan emberek, akik a legnehezebb pillanatokban is helytállnak.

A cég neve már helyi márka. Az emberek tudják, hogy az épületek/ingatlanok őrzésétől a riasztórendszerekig, a tűzjelzőktől a rendezvények biztosításáig sok mindennel foglakoznak. Elmondana néhány érdekességet?

Kezdeném a veszprémi kézilabda meccsekkel. Minden pofon hosszú lenne sorolni, de a lelátón sokszor külön mérkőzéseket vívunk, s néha bizony nincs könnyű dolgunk a rivális csapatok szurkolóival. Riasztó jelzéseknél sajnos az is előfordult, hogy munkatársunknak csak fegyver használatával sikerült megállítani a rá támadó rablót.

A betörők gyakran teszik próbára Önöket?

Néha előfordul. A minap jött egy partnerünk panaszolni, hogy betörtek hozzá. Megnéztük, s kiderült, napok óta nem kapcsolták be a riasztót. A betörők joggal tartanak a „Nyugalom riasztóval védve” feliratú helyektől, de nem mindig veszik észre a matricát. Ilyenkor persze csak akkor megy azonnal a helyszínre a járőrünk, ha működik a riasztórendszer, különben sajnos nem jelez az ügyeletünkön. Csodákra nem vagyunk képesek! De az is előfordult, hogy a betörő a riasztózónák jelzései alapján egyenesen a járőr karjaiba ugrott.

Milyen tervekkel készülnek az elkövetkezendő 25 évre?

Több ezer megbízónk nyugalmáért dolgozunk, s azon vagyunk, hogy a „Nyugalom” Kft következő negyed évszázada is legalább ilyen jól sikerüljön.
Magam és kollégáim nevében köszönöm jelenlegi partnereink bizalmát, remélem, hogy jövendőbeli megrendelőinknek méltányolandó garancia a 25 év, és minél többen megtisztelnek minket azzal, hogy ránk bízzák értékeik védelmét.


25 éve az Ön NYUGALMÁÉRT!
Lehet, hogy a „NYUGALOMRA” Önnek is szüksége van?